קבוצת העצמאים והיזמים בקיבוצים היא לא "מקשה אחת" והניהול החכם של הסקטור שאיננו שכיר בתוך הקיבוץ וכלפי הרשויות דורש מקצועיות, ידע, פתרונות ומענה בזמן אמת. בפרט בתפאורה שבה ההתיישבות הכפרית צומחת, ומורכבת מפסיפס של חברים שמצד אחד מרכיבים קהילה ומצד שני, רבים מהם עצמאים ובעלי מקצועות חופשיים.
משקי טנא עומדת בעניין זה הן לצד הקיבוצים והן לצד היזמים והעצמאים, ומספקת מנהל יזמויות ועצמאים שמייצרת סדר, ארגון ועמידה בתנאי החוק מול הרשויות. מטרתנו הינה הסדרת נושא העצמאים והיזמים בקיבוץ עם ליווי שוטף ברמה של 360 מעלות.
ההבדל המרכזי בין "יזמים" ל"עצמאים" בקיבוץ הוא כמובן העובדה שהראשונים עובדים תחת ספרי הקיבוץ והאחרונים מתנהלים עם ספריהם מול הרשויות. מעבר לעניין החשבונאי, לעתים קרובות יזמויות ועסקים עצמאיים בקיבוץ עושים שימוש במשאבים "קיבוציים" שיש צורך להסדיר. החל מהרמפה במוסך שמנוהל בבעלות פרטית ועד לקליניקה באזור תפעולי או אפילו שימוש בשטחים פתוחים לסדנאות וכדומה.
המציאות מזמנת לנו אין ספור שימושים בנכסי הקיבוץ כאשר לעתים קרובות ההסכמה לכך ניתנה לפני שנים ואפילו אולי רק "בלחיצת יד" (ואף מכללא בלבד).
מנהלת היזמויות והעצמאים של משקי טנא מסייעת בהסדרת הנושאים האלה מתוך שאיפה להגיע למערכת מאוזנת, חכמה ויעילה. סינרגיה שתהיה הוגנת גם כלפי היזם/העצמאי וגם כלפי הקיבוץ וחבריו.
אנו מבינים היטב את מכלול האינטרסים והצרכים של הצדדים. המומחים שלנו מודעים לכך שלרוב הקיבוץ יעדיף שהעצמאים ינהלו את תיקיהם מחוץ לספרי הקיבוץ (שכן אין באמת לקיבוץ יכולת לפקח על כל אחד ואחד מהעצמאים, לא כל שכן על כל חשבונית או תלוש משכורת). בעוד שעסקים קטנים וזעירים ניתנים לכאורה למעקב זה, במרבית המקרים אין לקיבוץ את המשאבים ו/או הידע לשמש כרשות מפקחת על העסקים השונים.
משקי טנא מלווה מאות קיבוצים בפריסה ארצית ובהם מאות עסקים ויזמים בסדרי גודל שונים. החל מעסקים זעירים המופעלים על ידי יזם בודד בקיבוץ (כמו גמלאי שמדריך טיולים בסביבה) וכלה בחברות בעלות פעילות רחבת היקף עם מחזור משמעותי ומצבת עובדים בהתאם.
אנחנו מסייעים ללקוחותינו מתוך התייחסות לאקלים העסקי והחברתי בקיבוץ הספציפי. בשלב ראשון אנו ממפים את העצמאים והיזמים בקיבוץ ומקיימים פגישות עם כל יזם ועצמאי לטובת היכרות, ניתוח העסק ואופי הפעילות. התהליך כולל כאמור איזון והסדרה של נושאים הקשורים לשימוש במשאבי הקיבוץ כגון שכ"ד, חובות, ציוד וכו'.
יזם:
ככל שמדובר על יזם העובד תחת ספרי הקיבוץ, המומחים שלנו יבחנו את האפשרות למעבר להתנהלות עצמאית. יזם שמחליט לעבור לסטאטוס של "עצמאי" מקבל ליווי בבחירת משרד רו"ח וייעוץ בהחלטה על סוג ההתאגדות (זעיר, מורשה, חבר'ה בע"מ, שותפות וכו'). כולל הדרכה על תשלום למוסדות, תשלומים סוציאליים (ביטוחים, פנסיה וכדומה), דיווחים והגשת דוחות. בהמשך וככל שהעסק מעוניין בכך, ניתן לקיים פגישות ייעוץ והכוונה על בסיס חודשי/רבעוני.
עצמאי
ההתנהלות מול העצמאים כוללת הסדרה של פעילותם מול הקיבוץ וכן קביעת שכר רעיוני לטובת תשלום מס פרוגרסיבי אחת לשנה. זאת, במקביל לווידוא בקרה על תשלומים למוסדות, עבודה שוטפת מול רואה החשבון של העסק ומול הקיבוץ למניעת פערים או אי עמידה בלוחות זמנים. בסוף השנה משקי טנא מסייעים לעסקים "להתחשבן" עם הקיבוץ על העברת מקדמות המס לרשויות. עצמאים המעוניינים בכך יכולים לקבל ייעוץ והכוונה על בסיס פגישות חודשיות/רבעוניות.
האמור במסמך זה אינו מהווה שיווק/ או המלצה להצטרפות למוצר.
השירות המוצע בדף זה ניתן שלא תחת רישיון סוכן התאגיד של הסוכנות ו/או רישיון סוכן ביטוח של מי מעובדיה והפועלים בשמה ואינו כולל שיווק או מכירה של מוצרים פנסיוניים או ביטוחיים. השירות ניתן על בסיס מקצועי עצמאי בהתאם לצרכים ולנתונים של הלקוחות – הנהלות הקיבוץ.