תכנון פרישה וקיבוע זכויות

תכנון פרישה וקיבוע זכויות

משקי טנא גאה להיות החברה המובילה בישראל בליווי חברי קיבוצים וקיבוצים בתכנון פרישה וקיבוע זכויות. כחברה שהוקמה לפני כ-40 שנה מתוך הלב של המרחב ההתיישבותי, ואשר משרתת למעלה מ-140 קיבוצים בפריסה ארצית, אנחנו מציעים ללקוחותינו שירותים איכותיים ומקצועיים הנשעים על אדנים יציבים של אמינות, שקיפות, מקצועיות ויעילות.

משקי טנא מציע תכנון פרישה ייחודי המשולב מצד אחד עם היכרות מקיפה עם עולם הפרישה והזכויות, ומצד שנים עם ידע מעמיק בניואנסים הייחודיים של האקו-סיסטם הקיבוצי/התיישבותי. הכל, בכדי להגיע לתוצאה הרצויה והמיטבית ביותר עבור הפורשים, בני משפחתם והקיבוץ.

לפני הכל, מספר הנחות חשובות להבנה:

  • פרישה היא אירוע חד פעמי ומשנה חיים – בין אם בקיבוץ ובין אם בעיר, אלמנטים רבים בפרישה אינם ברי תיקון וסוף פרישה במחשבה תחילה. תכנון פרישה צריך להיעשות בשום שכל ולכלול התייחסות למארג ממשקים עם פנסיה, עבודה, מיסוי, פיננסים (הון עצמי ומשפחתי) ועוד.
  • הגדרת התזרים החודשי הרצוי והמצוי– רובנו חיים מתזרים חודשי ובתכנון פרישה חשוב להבין איך יראה (באמת) התזרים החודשי שלנו ביום בו נפסיק לעבוד.
  • מתי לפרוש– חשוב לדעת שתכנון פרישה יכול וצריך להיעשות לפני הפרישה בפועל וההמלצה היא שלא להמתין עמו לדקה ה-90. רצוי לתכנן פרישה מבעוד מועד, כ-4-5 שנים, אך ניתן תמיד גם לעשות את זה במקביל לפרישה ואף אחריה.
  • פרישה לא חייבת להיות מלאה ומוחלטת – פרישה מאפשרת גמישות ואיננה חייבת להיות חדה כאבחת סכין. במשקי טנא נציג בפניכם אפשרויות פלואדיות כגון פרישה חלקית, פרישה עם המשך עבודה בהיקף מסוים, פרישה תוך פתיחת עסק וכדומה.

ההנחות האלה הן בבחינת מעט המחזיק את המרובה. הליווי הצמוד שמשקי טנא מספקת לכם, חברי הקיבוצים והקיבוצים, יוליך אתכם צעד אחר צעד אל הארץ המובטחת שהיא הפרישה שאתם זכאים לה וראויים לה אחרי שנות עבודה רבות.

הייחודיות של תכנון פרישה בקיבוץ כוללת, למשל, התייחסות גם למקורות שהקיבוץ חייב כלפי החבר, ובהמשך לכך עמידה במדיניות הפרישה המוגדרת של הקיבוץ בכדי לממש זכאויות שונות. כך גם היבטי מיסוי שונים יכולים להיות ייחודיים כאשר חבר הקיבוץ הוא לא נושה עצמאי מול מס הכנסה.

פרישה בקיבוצים שיתופיים – סוגייה נפרדת לכשעצמה המגלמת בחובה שיקולים שונים וייחודיים. מבלי להיכנס לכל הפרטים נדגיש רק שמשקי טנא מסייעת בתכנוני פרישה של חברי קיבוץ בכ-15 קיבוצים שיתופיים בפריסה ארצית.

התהליך שלנו

  1. מיפוי מקורות ההכנסה – מיפוי מקורות הכנסה אישיים ומשפחתיים אחרי הפרישה כולל התייחסות לעבודה, פנסיה, הון משפחתי, קצבת אזרח מביטוח לאומי, נכסים, ירושות, זכויות מול הקיבוץ וכדומה. בנוסף יש התייחסות למיפוי הוצאות צפויות, כולל "היכרות" עם הוצאות שעומדות להצטרף למארג השיקולים כמו רכב פרטי במקום רכב חברה, עזרה לילדים ולנכדים, טיולים בחו"ל בתדירות גבוהה, התייקרות ביטוחים (ביטוח נסיעות לחו"ל זה כבר לא מה שאתם מכירים), הוצאות רפואיות (כמובן) ואפילו עלייה בחשבון החשמל בגלל נוכחות גבוהה בבית.
  2. הבנת המוצרים הסצפיפיים שלי – מהם המוצרים הספציפיים שיש לכם בשביל להרכיב פרישה מדויקת ובכלל זה מוצרי פנסיה, גמל, ביטוח לאומי, זכאות לזכויות שונות מהקיבוץ וכדומה. היכן המוצרים מנוהלים ומהי מידת הנזילות שלהם.
  3. תכנון בפועל – השלב שבו המומחים שלנו מייצרים עבורכם תוכנית עבודה ל-20 השנים הבאות, כולל שלבים למימוש. תוכנית המתייחסת להחלטות שקיבלתם. לדוגמה, האם אתם פורשים באופן מלא או חלקי, האם אתם מעוניינים למשוך סכומים מסוימים מהפנסיה באופן חד פעמי, מהו היקף המשרה הצפוי בגמלאות במידה שהחלטתם להמשיך לעבוד, האם אתם מתכננים לממש נכסים או להשכיר נכסים וכדומה. התוכנית מבוססת על מגוון רחב של תרחשיים צפויים ובלתי צפויים, ומאפשרת לקבל החלטות נבונות ונכונות. כולל כמובן בהתאם למסגרות והמדיניות שמוכתבות על ידי הקיבוץ.
  4. יישום – ליווי מלא וצמוד עד שהכסף נכנס לחשבון (ואף לאחר מכן). המומחים שלנו יבצעו עבורכם את כל העבודה מול הגופים הפיננסים השונים ליישום תוכנית העבודה שנקבעה.

קיבוע זכויות לקבצה – מיסוי

קיבוע זכויות לקבצה הוא הליך שנועד להסדיר את הטבת הפטור ממס שהפורש או הגמלאי זכאי לה. הנישום נדרש להגיש שורה של מסמכים רלבנטיים ולציין באיזה אופן הוא מעוניין לממש את הטבת הפטור. פקיד השומה במס הכנסה בוחן את המידע, מנתח את המסמכים וקובע את שיעור הפטור בהתאם.

קיבוע זכויות לקצבה הוא חלק בלתי נפרד מתכנון פרישה ובמשקי טנא אנו שמים כאן דגש על קלה כחמורה. זאת בכדי שתקבלו כמה שיותר כסף לתזרים החודשי ותשלמו כמה שפחות מס.