ניהול מסד נתונים פנסיוניים

ניהול מסד נתונים פנסיוניים

משקי טנא מנהלת את מסדי הנתונים הפנסיוניים של כ-140 קיבוצים בפריסה ארצית רחבה. בכלל זה אנו עובדים הן עם קיבוצים מתחדשים והן עם קיבוצים שיתופיים, ויודעים לנהל את הנתונים הפנסיוניים גם של קיבוצים עם אוכלוסיות מורכבות ופסיפס של עובדי חוץ ועובדים בחצר המשק, שכירים ועצמאים.

לחברתנו, אשר פועלת במרחב הכפרי מזה שנים רבות, ניסיון רב ועשיר בעולמות הפנסיה והפיננסים, עם היכרות ספציפית וייחודית בנקודות המפגש של תחומים אלה עם ההתיישבות העובדת לדורותיה.

נקודות עיקריות – ניהול מסד נתונים פנסיוניים

  • שליטה בנתוני הפנסיה – מעקב אחר מקורות הקצבה והפקדות חברים.
  • יצירת זיכרון ארגוני – תמונה פיננסית שלמה לקבלת החלטות, יצירת זיכרון ארגוני לדורות אחורה וקדימה.
  • גישה ישירה למידע – חיבור ישיר למידע דרך דוחות מעקב אוכלוסייה וממשק כספת עם המסלקה הפנסיונית.
  • בקרה ופיקוח – זיהוי כשלים, מעקב אחר מסלולי השקעה ודמי ניהול.
  • זיהוי חריגות בכספים פנסיוניים – ניטור משיכות כספים ונטילת הלוואות בניגוד למדיניות.
  • דוחות אקטואריים מקיפים – תכנון פנסיוני מיטבי לקיבוץ ולחבריו.
  • ארכיון אופטי – תיעוד מלא של כל הסיכומים האישיים, הקיבוציים והחלטות הפנסיה.
  • המשכיות ללא תלות בגורם פרסונלי – השירות פועל באופן רציף גם בעת חילופי תפקידים בקיבוץ או במשקי טנא.

מדוע צריך ניהול מסד נתונים פנסיוניים?

התנהלות קיבוצית נכונה בתחום הפנסיוני דורשת מהקיבוץ לשלוט במידע לגבי הפנסיה של כל חבר וחבר. למשל, אם מדובר על חבר קיבוץ פנסיונר, הקיבוץ בוודאי צריך לדעת מאיזה מקורות הוא מקבל את הקצבה. האם, לדוגמה, מפנסיית זקנה או שאולי (גם או רק) מפנסיית שאירים.

לגבי חברי קיבוץ בגיל העבודה, רצוי שהקיבוץ ידע מבעוד מועד אלו הפקדות החבר מבצע, כמה כסף נצבר לו ומהי התחזית לגבי הפנסיה שלו לכשייצא לגמלאות.

אולם תיאוריה לחוד ומציאות לחוד. בפועל קיבוצים רבים מתקשים לעמוד בנטל המורכב הזה של ניהול מסד הנתונים הפנסיוניים. לעתים קרובות, בעקבות אי קיומו של מסד נתונים פנסיוניים, אין לקיבוץ זיכרון ארגוני שמאפשר להביט על התמונה השלמה ולקבל החלטות. לא החלטות קריטיות ברמת המאקרו (הקיבוץ) ולא החלטות מהותיות ברמת המיקרו (החבר).

משקי טנא, אשר מנהלת כאמור מסדי נתונים פנסיוניים של כמעט מ-50% מהקיבוצים בישראל יודעת לספק את המענה ההוליסטי. אנו מנהלים מסד נתונים פנסיוניים לא רק על בסיס קבצי האוכלוסייה שמתקבלים מהקיבוץ אלא בעזרת ממשק כספת עם המסלקה הפנסיונית המעניק לנו גישה ישירה למידע.

המומחים שלנו במשקי טנא, שבקיאים בעולם הפניסיוני על בוריו, מקבלים מדי חודש נתונים על כל החברים שנתנו ייפוי כוח. כעת אנו יכולים לדעת גם כמה פנסיה צבורה יש לכל חבר, מה גובה ההפקדה החודשית שהוא מבצע, כמה דמי ניהול הוא משלם, מהו מסלול ההשקעות של הפנסיה שלו ועוד. כשהמידע מרוכז ושקוף, אפשר לפעול נכון.

דוחות אקטואריים, זיכרון ארגוני, בקרה ופיקוח

אנו משקפים את הנתונים לקיבוץ עם דוחות אקטוארים ויודעים גם לאתר "כשלים" כגון חברי קיבוץ שלא מפרישים מספיק, חברים שנוטלים הלואה או מושכים כספים בניגוד למדיניות הקיבוץ וכדומה.

דהיינו, ניהול מסד נתונים פנסיוניים על ידי משקי טנא הוא הרבה יותר מהפקת דוחות אקטוארים. זהו כלי אפקטיבי, ראשון במעלה, לניהול מלא ואיכותי של הפנסיה בקיבוץ. כולל בקרות ופיקוח על נושאים כגון מסלולי השקעה, דמי ניהול, כיסויי ביטוח לנכות ולשאירים ועוד.

מסד הנתונים משולב עם ארכיון אופטי שמארכב כל סיכום מול החבר/החברים. לרבות בנושאים כמו חלוקת רווחיים, הסדרים מיוחדים, מכתבים שהוצאו לחבר, התראות על אי עמידה בהחלטות, סיכומי פגישות וכיוצא באלה. כאשר הכל סרוק ומתויק, הסדר שב על כנו. הזיכרון הארגוני שאנו מייצרים לא תלוי בדמות כזו או אחרת, לא אצלנו במשקי טנא ולא בקיבוץ, והוא ממשיך לעבוד ולספק מענה גם בתחלופת אישים וחילופי תפקידים.